Langs røde mure, over en mat grå udlånsskranke og højt oppe på store glasfacader åbner sig uventede sprækker. Som huller og brud tilbyder de små udsnit af andre virkeligheder. Som åbninger, hvorfra vi kan se ind eller ud.

De seks kunstnere Kristian Blomstrøm Johansson, Mia Carl, Pernille Emilia Kjær, Mikkel Bundgaard Pedersen, Cecilie Skov og Christian Bang Jensen har skabt værker, der indskriver sig direkte i rum, mange kender godt - en folkeskole og et offentligt bibliotek.

De forskellige værker er tæt forbundet af de samtaler, som kunstnerne har haft igennem uddannelsens forløb. Gennem tilstedeværelse og empatisk analyse har de hver især arbejdet sig frem mod værker, der etablerer sig som materielle og tematiske forskydninger, og tilbyder sig som alternative læsninger af de specifikke steder, de er skabt til. 

De seks kunstnere har med deres værker et fælles ønske om at udvide elevernes, lærernes, forældrenes, brugernes, lånernes og de forbipasserendes forståelse af en konkret, nær omgivelse gennem stedsnærværende, indgribende og omsorgsfulde kunstneriske interventioner. 

Værkerne er tilgængelige for offentligheden på 

Risingskolen i Odense alle hverdage mellem 8 - 17

Borgenshus  i Odense
alle hverdage mellem hverdage mellem 8 - 19 og lørdage 10 - 15


Anne Marie Carl-Nielsens program for kunst i offentlige rum

Det Fynske Kunstakademi 

2024

Email
Instagram